vrijdag 20 augustus 2010

Klacht

Fijn om te merken dat er lezers zijn, jammer dat ze klagen! Meer berichten! Maar ja, aan het werk en wat vroeger donker: dan is er gewoon wat minder tijd om op pad te gaan. En om alle wandelingetjes gelijk te blogger gaat ook wat ver.

Gelukkig wel wat kunnen fotograferen. Gisteren zelfs een nieuwe vogelsoort kunnen scoren bij de natuurplas Breeveld (Paapje, ver weg) en tijdens de veel te lange zoektocht ook heel prachtig de Grote Keizerlibel kunnen aanschouwen tijdens een adembenemende vliegshow die onmogelijk was te fotograferen (nou vooruit, ik zal het resultaat laten zien als illustratie dat een half uur foto's maken niet altijd resultaat heeft. Maar wel zijn de stralende kleur en de zilveren vleugels te zien.)

Verder nog even de bekende Zwarte Roodstaarten kunnen vinden, deze keer met drie jonge vogels. Daarbij de Witte Kwikstaart lekker in beeld. Langs de plas nog een paar Witgatjes en Oeverlopers, een stel Zwarte Zwanen met jongen en de gebruikelijke meeuwen, ganzen en roofvogels. Maar de meeste aandacht ging toch uit naar de Libellen: Steenrode Heidelibel, Watersnuffel en Oeverlibellen in overvloed. Mooi! Voor het huis vind ik nog een Bont Zandoogje.
Vandaag nog een klein rondje naar de uilen: na een poosje gelukkig weer 1 in beeld. Het wordt lastig nu er begonnen is aan de weg langs de plek waar ze zitten. We zullen zien maar de maaimachine is al driftig bezig geweest. De Wespenspin is al verdwenen...... Het is hard zoeken naar leven in de bouwgrond. Een paar spinnen (Kruisspin met juffer als prooi en een Strekspin) en een Houtpantserjuffer poseren fraai.
Nu op zoek naar die Visarend: ze zijn er weer........

Geen opmerkingen: