vrijdag 27 april 2018

Natuurtraditie

Afgelopen zondag met Gert Vonk en Robert en Frank van der Meer uren rondgesloft op de heide van Weert, op zoek naar een nieuwe soort voor de Nederland-lijst: de Cirlgors. Maar helaas geen enkel beeld van de zeldzame dwaler. We krijg ik voor het eerst dit jaar de Kuifmees en de Zwarte Mees op de plaat, maar dat is bijvangst. Het was gelukkig heerlijk weer, op een stevige onweersbui na, en een ontmoeting met Rob Martens cs. maakt het in elk geval een gezellige avond. Ik leer van Rob alles over het Rood Heidelucifertje.....

Bui

Maar omdat de vogel wel de hele week in de ochtend zingend wordt gefotografeerd, stuur ik samen met Gert vanmorgen heel vroeg de lege A2 weer af om nog een poging te doen. En met succes deze keer! Als we even na zeven uur aankomen horen we de vogel al zingen, en dan is vinden een kwestie van tijd en veel voetstappen in mul zand. De vogel komt drie keer in beeld, boven in een boom, waar hij kort zijn typeerde liedje zingt. Ik hoef alleen maar scherp te stellen en achteraf behoorlijk te vergroten want de afstand blijft groot. Maar het is wel een mooi en heel zeldzaam beestje!

op ware grootte
en weg is ie weer


Thuis stap ik tevreden uit de auto, en net als bijna elk jaar vliegt de eerste Gierzwaluw op Koningsdag boven mijn hoofd. Lekker dagje!!

2 opmerkingen:

Maria zei

Doorzetter!!
Leuk dat je hem toch nog zag! En hoewel gecropt, heel goed te herkennen! En wel leuk bovenin die dennen.
Het korstmos is leuk en kleurrijk, maar die donkere stammen met zonnetje erachter is prachtig!
De Gierzwaluw weer zien is toch ook een feestje.
Hier zag ik alweer het eerste Oranjetipje
Fijn weekend!
Groetjes, Maria

Anoniem zei

mooie platen PeeWee
grt Rob��