woensdag 28 december 2016

Gele snaveltjes!

In 2014 maakte ik, na jaren vergeefs proberen, een foto van een Frater. Niet echt iets om trots op te zijn..... En dus rijd ik nadat ik de kerstvisite in Rotterdam heb gedropt door naar Scheveningen. Daar vliegen twee Fraters al een paar dagen rond, en ik wil dus heel graag een betere foto maken van die bijzondere Vinken met de schattige gele snavel.

Op een rommelig terrein bij het Juttersmuseum zie ik bij aankomst de twee onderwerpen invallen. Het kost dan verder weinig moeite om de vogeltjes terug te vinden. De twee Fraters scharrelen rustig rond, hier en daar iets oppikkend. Met wat beleid komen ze ruimschoots binnen het bereik van mijn lens: Ik maak met veel plezier mijn beste plaatjes van deze soort ooit, al was dat niet zo heel lastig....

Toont leuk de roze vlek boven de stuit
Als de twee ook nog heel decoratief in een stengel gaan zitten, vergeet ik de mist en de slechte lichtomstandigheden. Beter dan dit wordt het voorlopig niet, zeker niet vandaag. Ik laat mij zonder verzet door een platte Hagenees van het terrein verwijderen, want de plek -zeer toegankelijk- blijkt verboden terrein. Het zou wat!

2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Oeps, dat is je fantastisch gelukt. wat een mooie platen!!!
Voor mij is het voorlopig nog een lifer!
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Geweldig zeg, dat is echt leuk en fraaie foto's. Inderdaad mooi dat je het roze/rode stuitje kunt zien, dat is toch een fraai extraatje.
Gave fotosoort hoor, thumbs up!

Groetjes,
Marianne