zondag 11 december 2016

De lokale Sperwer

Al jaren hebben wij een trouwe groep Huismussen in de tuin, die van mij ook lekker onder de dakpannen nesten mogen maken. Het is iedere dag weer een leuk gekwetter in de tuin.

En soms is het paniek: Er is ook een trouwe Sperwer in de buurt. We zien hem wel eens zitten op de schutting, meestal na een mislukte poging een klein vogeltje te verschalken. Maar vandaag roept Cathy met enige afschuw dat er een rover op de schutting zit, met een gevangen mus.

Eerst maak ik foto's door het raam van de huiskamer, dan van boven door een voorzichtig geopend raam, en later loop ik nog even om zodat ik vanuit de brandgang het sloop-werk op de foto kan zetten. Door het weer moet het allemaal met hoge ISO-waarden, dus blijft er een beetje ruis over. Natuurlijk zijn er takjes en zelfs een schutting die in de weg zitten. En toch: leuk!


2 opmerkingen:

Maria zei

Heel gaaf en zeker leuk....behalve voor de mus!
Gave beelden hoor! En pffft...een eigen tuinsperwer!
groetjes,
Maria

Roos zei

Hallo Paul, tja zo gaat dat in de natuur. Zolang de mussen genoeg kunnen broeden, (mooi dat je ze de gelegenheid geeft onder jouw dak), zal deze vangst door de sperwer in het voorjaar wel weer aangevuld worden met nieuw broedsel.
Groeten,
Roos