zondag 27 maart 2016

Langs de sloot

Het is een leuke tijd, zo vroeg in het voorjaar. Zelfs tijdens de hond uitlaten langs de polder zie je van alles. Al zitten er geen heel bijzondere soorten tussen.


Nog geen zwaluwen hier. Wel onrust in de wei door laagvliegende rovers, en in de sloot ruziƫn de Meerkoeten met iedereen. De Waterhoen verstopt zich voor de hond, maar de Blauwe Reiger blijft statig met de prachtveren wapperend staan waar hij staat. Hoog in de lucht alarmeert een Grutto. In de verte komen de buien aan.....Zo gaat deze Pasen op aan zoektochtjes in de omgeving. Gisteren in Haarzuilens trof ik een prachtig mannetje van de Rouwkwikstaart, en ook bij de Haarrijnse Plas zijn de eerste tekenen van de lente geland. Tussendoor snoept de zomertijd een uurtje slaap af: op naar de zomer dus!
In de tuin wordt ook hard gewerkt aan het voorjaar:


2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul, Geen bijzondere soorten maar wel bijzonder leuk deze serie! De landschapsfoto is een echte typisch Hollandse sfeerplaat. Mooi.
Ik heb dezelfde Rouwkwik gezien en ook de tureluurs en kleine pleviertjes in de zandbak!
Leuk moment heb je gepakt bij de huismussen....voorjaar!!!
groetjes,
Maria

Roos zei

Hallo Paul, ja nog even en het barst weer los. Je foto's zijn prachtig en houden een belofte in van weer een heerlijk voorjaar.
Groeten,
Roos