zaterdag 12 maart 2016

Ver

De weg naar de 400 soorten is lang, soms letterlijk. Tijdens een spechtenzoektocht in Haarzuilens piept de Amerikaanse Tafeleend. Ver weg, in een kanaal tussen Noordhorn en Aduard. Vlakbij Groningen dus....

Tegen de middag stapt Gert bij mij in, en daar gaan we..... ruim twee uur sturen. Makkie op zaterdag. En als we aankomen langs het Van Starkenborghkanaal zit de eend aan de overkant in de schaduw. Maar, we hebben de rust toch nodig en wachten een poosje. En dat helpt: de eend zwemt samen met een paar Wilde Eenden onze kant op, en vliegt uiteindelijk op voor een boot in het kanaal. Zo zien wij in elk geval de eend van dichtbij, en we zien dat de vleugels gaaf zijn. Dat is belangrijk omdat nog steeds niet zeker is of het om een kweekeend, of een uit Amerika overgestoken exemplaar gaat. Wij houden het op het laatste, natuurlijk!

Leuke twitch! We rijden nog even de polder De Onlanden in, even ten zuiden van Groningen. De daar gemelde Steppekiekendief komt niet in beeld, wel een stel regiogenoten -zie de blog van Robert van der Meer- die deze zaterdag ook hebben gebruikt om een paar zeldzaamheden te checken in het exotische Noorden.


1 opmerking:

Maria zei

Tuurlijk ...in Groningen bijkletsen met regiogenoten ;-) Wereldreis in NL.
Wel mooie soort, hopelijk wordt ie goedgekeurd. en 400 moeten toch een keertje lukken!
groetjes,
Maria