dinsdag 3 juni 2014

Geluidjes

De Kleinst en Klein Waterhoentjes houden de gemoederen in de regio zeer bezig: Met deze mooie avonden trekken veel vogelaars naar Nieuwkoop om daar een piep op te vangen van deze zeer zeldzame beestjes. Roepjes van de Waterral (gangbaar) en de Zomertaling worden gemakkelijk verward met de zeldzaamheden en leveren pittige discussies op het forum en Whatsapp. Ik doe daar overigens vrolijk aan mee en laat mij ook leiden door meer ervaren vogelaars die er toch ook naast blijken te zitten als de opnames beoordeeld worden door nog meer ervaren vogelaars.

Kleinst Waterhoen
Klein Waterhoen
Waterral
Porseleinhoen
Het gaat mij om de regiolijst, niet meer. Ik heb deze soorten al eens aardig op de plaat kunnen zetten en zit er daarom redelijk relaxt in. Omdat het toch op luisteren aankomst kijk ik lekker om me heen tijdens de invallende duisternis. Steevast sluit ik de avond af met een tochtje naar de Kerkuilen die zich fantastisch laten horen en zien. Daar vind ik ook het silhouet van het ooievaarsnest.

1 opmerking:

Maria zei

Ja, het is wat met die Kleine....Ik dacht hem ook gehoord te hebben(denk het nog steeds!) maar afwachten.
Wel vermakelijk dat je achterover kan leunen. Ik heb die kleine nog niet, dus mijn interesse is nog gewekt. Zo gaat dat met vogelaars. Je avondwandeling is natuurlijk prachtig met Kerkuilen en ooievaars in silhouet. Lekker hoor!
Groet,
Maria