Overzichten vogels en foto's

vrijdag 4 januari 2013

De volgende poging

Ondanks het druilerige weer toch maar even met Frank en Robert van der Meer de polders in: Die Witbuikrotgans is voor ons allemaal een nieuwe regiosoort, en je weet nooit of zo'n vogel blijft zitten.


De Rotganzen trekken meer belangstellenden, dus als we aankomen bij de plek waar we gisteren ook al zochten, wijst  Frank Roos ons eenvoudig de Witbuik aan. Even mikken met de camera en binnen is regiosoort nummer 213!

Ik wandel nog een stukje om een beter plaatje te maken, ook van de Zwarte Rotgans die ook in de groep huist. Veel verder weg dan gisteren, dus onnodig. De hele groep ganzen, waarin de Kleine Rietganzen verstopt zitten, is super alert. De aankomst van de boer jaagt de meute de lucht in om vervolgens weer geheel door elkaar geschud een stukje verderop te landen.Gelukkig is Gert net voor de boer gearriveerd waardoor ook hij een nieuwe soort kan bijschrijven. We gaan nog even op zoek naar een plaatjes van de Ruigpootbuizerd die we wel zien vliegen, maar niet op de foto krijgen. Wel vinden we Marianne die onze hartelijke gelukwensen en dank ontvangt.
Een lekker begin van het nieuwe jaar zo!

3 opmerkingen:

Marianne zei

Hoi Paul,

Lees ik jouw blog en je hebt de witbuik er puik opstaan! Alleen die ene taalfout moet je echt even aanpassen hoor, daar trekken m’n tenen krom van….

Door elkaar geschuT (nou snap ik wel dat dat komt door al dat geschiet door die schutters van boeren, maar toch).

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Dank voor de redactie!

Maria zei

Wat heeft de tamtam weer goed gewerkt en hebben veel vogelaars uit de regio kunnen genieten van de 2 regiowondertjes!
De Witbuik heb je er nu ook mooi op staan, gezien de omstandigheden.
Gefeliciteerd.
groet,
Maria