zaterdag 1 december 2012

3200

De winter laat zich gelden. Het is guur en al vroeg in de middag donker in de ijsregen. Niet het beste weer als je vogelfotograaf wilt worden.


Gisteren was het beter; een wandeling rond de Recreatieplas Breeveld in Woerden levert echter niet het gehoopte weerzien met de Zwarte Zee-eend op. Er zijn wel veel Smienten en Krakeenden, maar die zijn er altijd wel. Samen met Kees Janmaat zoek ik de plas af in de hoop de verdwaalde eend of een Europese Kanarie te vinden, en alhoewel we weten dat ze er best kunnen zijn, zien we ze niet. Een troostplaatje een Aalscholver in een hoogspanningsmast maakt de dag goed....


Omdat ik toch even in de buurt was, zoek ik vandaag in Breukelen naar de Middelste Bonte Specht. Ik voeg me bij Cees Struijk en Jan Marra die net als ik in het halfduister de bomen afzoeken. Fotografisch wordt het heel moeilijk: het regent en het is donkergrijs. De camera gaat op ISO-waarde 3200 en zelfs dan komt de sluitertijd niet goed. Een Goudhaan met 1/30 seconde levert niet snel een mooi plaatje, al is het wel bijzonder dat de kop wel, en de rest niet scherp op de plaat komt. De Boomklever in tegenlicht (?) gaat dan nog wel, net als de Grote Bonte Specht die even uitrust.

De Middelste, die ik alleen tussen twee bomen over zie vliegen, komt niet op de foto.OK, het is geen vogelweer. Ik kijk uit naar de heldere lucht na een lekkere sneeuwbui!

1 opmerking:

Maria zei

Een frisse neus en....een Goudhaantje!
Wat wil je nog meer!
Ja, beter vogelweer:-)
groetjes
Maria