woensdag 5 december 2012

Oogjes

Eerst maar even afgelopen zondag: samen met Michelle -de jongste en fanatiek knaagdierenverzamelaar- naar de Exo-knaag/Terra in Houten.

Terwijl Michelle weer een kwartet Satijnmuizen toevoegt aan de collectie, vermaak ik me met de aanwezige uilen. Jammer dat ik alleen een Nikon Compact bij me heb..... Ik knuffel de Briluil die heel tam blijkt, en maak plaatjes van Siberische Oehoes, Witruggieren, Oeral- en Laplanduilen.

Ik weersta de verleiding om een leuke slang, schildpad, gifkikker, alligator, eekhoorn of zelfs een Kerkuil te kopen. Tot opluchting van mijn vrouw.....
Wel neem ik me voor om me eens in een paludarium te verdiepen; leuk om te maken en prachtig om te zien.Natuurlijk zijn de dieren op zo'n beurs een heel ander verhaal dan dat wat wij in het wild proberen te zien, en toch is de grens wat vaag. Vandaag, vlak voor de sneeuw, even naar Alphen aan den Rijn om toch ook maar een paar foto's te maken van het koppel Witoogeenden dat daar in een slootje tussen de N11 en een volkstuinencomplex drijft.


Ontsnapte siervogels, of toch niet? Ik gebruik een camouflagedoek in de raamopening van de auto want ze zwemmen wel weg als ze mij zien. Maar vluchten is het nou ook weer niet. De eenden zijn alert maar zeker niet bang. Het zou mij zeer verbazen als dit stel echt onderweg is naar het zuiden... Maar mooi zijn ze wel! En actief. Telkens duikend waarbij ik een zoetwatermossel en slakken naar boven zie komen.
Het valt nog niet mee om de beesten goed op de plaat te krijgen. De zon schijnt diffuus onder de dreigende bui door waarbij het oog van het mannetje gemakkelijk overbelicht raakt.
Het begint te sneeuwen, natte sneeuw. Vrijdag schijnt de echte droge sneeuw te komen: neem ik toch nog een dagje vrij.....

3 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
De uilen en gieren zijn prachtig! Wat een gave beesten zijn het toch en zo kun je dat weer eens goed van dichtbij zien. De Witoogeendenfoto's zijn juweeltjes, wat een mooie kleurschakeringen met dat water!Fijne blog weer.
groet,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Paul,

De foto van de vrouw witoogeend met de druppel aan de snavel is heel mooi, ook die met het 'gouden' water. Heerlijk om naar te kijken. Doet me denken aan ons bezoekje vorig jaar aan de topper na het dipje van de buidelmezen, weet je nog? Ik vind het niet storend die witte ogen, het beest doet gewoon z'n naam eer aan. Wellicht vrijdag meervalksmeting gebruiken om evt. overbelichting te voorkomen? Wat mij betreft mag die sneeuw wegblijven hoewel het voor de foto's natuurlijk wel heel mooi is. Dus alleen sneeuw op zondag dan maar, dan hoef ik niet te fietsen ;-).

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Die druppel bevat ook nog een slakje, als je goed kijkt....