zondag 18 november 2012

Systeemtest

Het begint als Nils van Duivendijk mij een berichtje stuurt met twee mededelingen: Er zit een Zwarte Zee-eend op de recreatieplas in Woerden Oost, en hij is verder de adressen van de andere regio-vogelaars kwijt. Het lijkt wel een oefenscenario om te zien of de samenwerking in onze regio wel op orde is. Ik vermoed dat Nils vanuit zijn huis de ontwikkelingen bij de plas zal volgen.


Gelukkig laat de techniek ons niet in de steek: ik sms alle mij bekende vogelaars in Woerden en omgeving, en Robert van der Meer Whatsapp-et de hem bekenden. Dan spring ik in de auto om de eend te gaan zien, niet nieuw maar wel heel bijzonder voor deze regio.


Een paar minuten nadat ik de eend in beeld heb arriveren de Mannen van der Meer, Marianne Wustenhoff, Rick Schonewille, Huib de Rooij en Gert Vonk (na het feestje van gisteren als laatste, natuurlijk...). We wandelen wat langs de plas om een beter beeld te krijgen op de eend die veelal tegen het licht inzwemt, en uiteindelijk opvliegt en ver weg landt.
Marianne, Gert, Huib en ik rijden nog even naar de Ruigpootbuizerd bij Harmelen om zo nog even lekker te genieten van het zonnetje dat ondertussen volop schijnt. Die zit echter ver weg dus tot foto's leidt dat niet.

Conclusies: Als het nodig is, is vogelend Woerden snel gemobiliseerd; Maria raakt achterop in de lijst als zij buiten de regio vogelt met haar broer (op de Brouwersdam); Nils is als mentor/ontdekker van bijzonder spul zeer waardevol; De Zwarte Zee-eend staat nu op de regiolijst.

2 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Paul,

Dat was weer een waardevol middagje in de zon. Bedankt nog voor je sms. Natuurlijk is het jammer als een goede soort voor de foto ver weg zit maar dat is ons lot als fotograferende vogelaars. En gelukkig hebben we de telescoop nog waar ik op zulke dagen extra blij mee ben.
En een ruigpoot in betere foto omstandigheden vinden we zelf nog wel weer eens. Die van Harmelen/Kockengen is er wel altijd maar bepaald cameraschuw (of zou zij mensenschuw zijn?).
Tip: Op Lesbos kun je in de meivakantie heel veel vogelen en mooi fotograferen. Wacht niet te lang met boeken!!!

Groetjes,
Marianne

Maria zei

Hoi Paul, Gelukkig had ik de zwarte zee-eend al een keer in volle glorie mogen bewonderen in Scheveningen. Je sms'je heb ik wel 3x doorgestuurd, vanaf de Brouwersdam en het was wel erg grappig dat er daar en ook nog bij de Stellendam geen zwarte zee-eend te bekennen was!
Als ik zo lees hoe gezellig het was,vind ik het jammer dat het met mijn - overigens geslaagde - uitje samenviel. Volgende keer lukt het vast wel.
Groet
Maria