zondag 11 november 2012

Rode bessen

Ik had al wat foto's gezien van de invasie van de Pestvogels. Na een jaar niks nu massaal aanwezig, op een paar plaatsen dan. Ik vind ze zo mooi, maar heb deze onheilsvogels (volgens de overlevering) nog nooit in het zonnetje kunnen fotograferen. Ik ga naar Barendrecht waar al een paar dagen een groep van zo'n zestig exemplaren rondhangt.

Voor de spanning (.....) doe ik het even andersom: Als je toch onderweg bent is het altijd weer mooi als je een paar zeldzame soorten kan meepakken. De Buffelkopeend en de Witoogeend zwemmen beide op de Gaatkensplas en bij Gouderak wandelt een Koereiger in het weiland. De terugweg is dus omslachtig, en echt meewerken doen de bijvangsten niet.
Zo is het mij dus nog nooit gelukt om een goede plaat van de Buffelkopeend te maken, ook vandaag niet. Opnieuw zit het mannetje ver op de plas.

Heel anders dan mijn doel van vandaag: Pestvogels. Ik sluit me aan bij een clubje fotografen en buurtbewoners in Barendrecht. De vogels zitten hoog in de bomen, en het wachten is op de honger die ze zeker naar de helderrode bessen zal leiden. En dat gebeurt. Een minuut of vijf ratelen de camera's op rij, zodat er vanavond waarschijnlijk tientallen dezelfde foto's op sites zullen staan. Dat geeft niks. Mijn doel was een plaatje van een Pestvogel in het zonnetje. Liefst met een bes in de bek. Zie hier!


Geen nieuwe soorten, alleen maar een beter plaatje maken dan ik had. Ook leuk!

3 opmerkingen:

Maria zei

4 x rood volgens mij op één dag! De Koereiger is echt een leuk reigertje en gelukkig zat ie er nog.Maar er is niets mooiers dan een Pestvogel met een bes!
Goed gelukt, geweldig!

groet,
Maria

Jeroen zei

Ha die Paul,

Nou deze Bes heeft de pestvogel invasie tot zover overleefd hoor. ;-)
Ik heb gisteren bijna dezelfde vogels bekeken, alleen bij mij was t weer n stuk minder.
Jouw platen zijn beter.

Groeten Jeroen 'Bes'

Ghita Carpediem zei

Schitterende foto's, en je wensen zijn vervuld, een pestvogel in het zonnetje, met een bes.
Super. Ik arriveerde in Leiden net een uur te laat op de plek waar ze zaten. Meestal blijven ze een paar dagen, maar deze vogels waren meteen doorgetrokken....
Hopelijk komt er nog een invasie, want mijn eigen wens is nog niet vervuld: Jawel een pestvogel in het zonnetje, liefst met bes.
groetjes Ghita