zaterdag 21 mei 2016

399 1/2

Kan dat, een halfje scoren?

Nee! Dat kan niet!

Ja, maar........


Gert Vonk stapt al vroeg bij mij in: in het Gelderse Wolfersveen zit een Rode Rotslijster en die moeten wij opnieuw op onze lijst zien te zetten. Opnieuw, omdat een eerder geval in Den Helder van een onduidelijke zuiverheid was, en dus werd afgekeurd.

Na een beste rit, de A12 blijkt afgesloten, sluiten we aan bij een rijtje vogelaars die net als wij de vogel ver op een akker zien scharrelen. Een akker die al lekker opwarmt. De foto's zijn dus niet geweldig, de waarneming echter wél. Wat een mooi beestje!Dat is dus nummer 399 op mijn lijst, alsnog! We pakken onze spullen en besluiten voor Gert nog een keer de Kwartelkoning op te zoeken. En dan gebeurt het: Bij Velp zien wij een flinke rover boven het bos. We hebben geen gelegenheid om te stoppen (zelfs in deze situatie zijn wij veiligheidbewust), maar zijn behoorlijk zeker dat we een Schreeuwarend in beeld hebben. Maar ja, wat is zeker als je met 80 kilometer per uur door een voorruit van een auto kijkt. We repeteren onderweg naar Utrecht de kenmerken nog maar eens, en besluiten de vogel wel in te voeren, voorzien van een "vraagteken". Het had zomaar de 400-ste kunnen zijn, maar ja: ...... halfjes tellen niet!

En die Kwartelkoning is stil, helaas voor Gert. En toch is het weer een spannende ochtend!

2 opmerkingen:

Maria zei

Jeetje wat heb je al veel soorten....Logisch dat het kriebelt met 399......pffft.
En die rode rotslijster vond ik ook een prachtige. We boften wel met een mannetje adult zomerkleed, mooier kan niet. De crex crex zat er vanavond nog, dus mogelijk nog een herkansing voor Gert ?
groetjes,
Maria

Anoniem zei


Wat lief en mooi allemaal. Ik hoorde dat er wel een stuk of 70 jonge kluten zaten. Heel leuk!

Groetjes,
Marianne