woensdag 4 mei 2016

Tuinsoort

Het is zo'n term die vogelaars gebruiken als er bij toeval een leuke soort over de tuin vliegt of er zelfs in landt. En het komt voornamelijk voor bij lekker weer.

Zo ook bij mij vandaag! Ik lunch met mijn kinderen op de "loungeset" als ik in de lucht een valkachtige rover zie. Op behoorlijke afstand. Nou heb ik altijd een oude kijker bij de hand, en als ik die richt zie ik een rover met zwarte vleugelpunten. Grijze Wouw? Grauwe Kiekendief? Of zelfs een Steppe?

Ik sprint naar binnen waar -gelukkig niet opgeruimd- mijn camera nog op de tafel ligt. Vol adreanaline schiet ik plaatjes. Later ontdek ik dat de camera nog vast staat op 1/250 seconde: veel vage foto's dus. Een les: kijk ook bij blinde paniek de instellingen even na!

Maar, gelukkig blijk ik een vaste hand te hebben gehad, want er zijn een paar goede bewijsplaten. En daarop staat een mannetje Grauwe Kiekendief! Een nieuwe regio-soort voor mijn levenslijst.

De vogel schroeft langzaam richting het noorden uit mijn zicht. Als een kind zo blij zet ik mijn foto's snel op mijn blog! Wat een regio-soort! Wat een tuin-soort!

2 opmerkingen:

Huib zei

Leuke tuinsoort !! Wel even de planten snoeien anders gaat de vogel nog meer veren missen.
groetjes
Huib

Maria zei

Schitterend Paul, Super leuke soort!
groetjes,
Maria