zondag 6 augustus 2017

Dicht bij huis...

Al weken geen blog. Het valt op, bij sommige lezers. Gelukkig eindelijk weer eens wat beleefd waarvan ik redelijke plaatjes kon maken.

Een paar dagen Texel levert eigenlijk niet heel veel nieuws op, al mis ik de Aziatische Goudplevier door gewoon niet goed op te letten en mijn tijd te verdoen aan het strand, op het terras, in de zon. Maar het was dan ook geen vogeltrip..... De bekende bootmeeuwen, een meeuw die wantrouwend het dakterras van de B&B in de gaten houdt en een prachtige ondergaande zon boven de Slufter leveren wat kopij voor dit blog.
Vandaag samen met Gert Vonk,en zijn lief even naar Willeskop: een Zwarte Wouw en een paar Steltkluten leveren samen met het heerlijke weer voldoende motivatie om weer eens lekker te wandelen. Onderweg kom ik ook Kees de Leeuw tegen die mij de Wouw laat zien: in de verte, in de luchttrillingen die er met dit warme weer nou eenmaal zijn. Als jaarsoort in onze regio zeker de moeite waard! De foto is redelijk triest, natuurlijk.


Een stukje verder werken de Steltkluten veel beter mee. Een klein gezin, mannetje, vrouwtje en 1 jong foerageren rustig langs de kant van de grote plas. Op enige afstand, maar de prachtige slanke vogels op de tere lange poten zijn weer prachtig om te zien. Het is sowieso lekker druk: Bosruiters, Oeverlopers, Witgatjes, Kleine en Bonte Strandlopers wandelen tussen de Kieviten en Grauwe Ganzen.
Een fijne trip naar Texel, en een heerlijke wandeling dicht bij huis. Genoeg voor een blog!

1 opmerking:

Maria zei

Prachtig om de slufter met zo'n mooie zonsondergang te ervaren!
En die steltjes in de buurt, geweldig! Wat mooi dichtbij...
groetjes,
Maria