vrijdag 18 mei 2012

Grote mond

Heerlijk al die vrije dagen! Maar na al die kilometers vandaag maar eens even in de eigen omgeving rondkijken. En eens een paar goede foto's proberen te maken. Doel van vandaag: de Grote Karekiet.


Eerst maar even naar 't Weegje bij Gouda. Leuk gebiedje met soms verrassende soorten. Een jonge Lepelaar verwelkomt me, en ik ga op zoek naar Rietzangers. Die hoor ik volop maar zien is een tweede stap. Een Rietgors fluit vrolijk zijn liedje en blijft lekker hoog poseren.


Ik tref een aardige meneer die op zoek is naar Ringslangen. Hij vertelt mij er van alles over, en we vinden er één in de kant van een sloot, op een boomstam. Ik ben wel te laat voor een foto, maar wel leuk natuurlijk om te zien dat die slangen hier gedijen. Aan de slootkant is sowieso van alles te vinden, en ik heb er spijt van dat ik de macro niet mee hebt. Met 400 millimeter een Glazenwasser (of is dit een Glassnijder?) in het gras vastleggen is niet eenvoudig...


Ik ga door, naar de Reeuwijkse plassen. Als eerste tref ik een jonge Grote Mantelmeeuw naast een volwassen Kleine. Goed om zo het verschil te kunnen zien.


Ik tref ook de familie Van Der Meer die een rondje plas doen. Even bijkletsen over gisteren natuurlijk. En ondertussen een Kleine Karekiet schieten. In de bomen hoor ik de Cetti's Zanger en zie ik een Fitis met een bek vol insecten. Het is volop broedtijd hier.De laatste etappe leidt naar Oukoop, naar een Grote Karekiet. De schreeuwer zit fijn hoog in het riet zodat ik 'm goed kan vastleggen. Jammer dat de zon zo achter de wolken zit.
Ik probeer weer eens een filmpje te maken; kijken of het lukt....Geen opmerkingen: