Overzichten vogels en foto's

zondag 10 juli 2011

Scharrelaar


Het lijkt zo'n zondag te worden: Alles wat de moeite waard is zit heel ver weg, dus dat wordt het niet. Dus even met Cathy in het zonnetje met de hond de uiltjes opzoeken en verder niet te veel om handen.
Ik zit dan ook uitgebreid op de bank de GP van Engeland te kijken als Peter van der Meer belt. " Zin in een paar Scharrelaars?" Ik heb enthousiast gereageerd, hoor ik als we een kwartier later onderweg zijn naar Zuidland. Het is dan ook heel bijzonder dat deze kleurrijke vogel in Nederland is.

We voegen ons bij een groeiende groep vogelaars. Met alle soorten camera's wordt het beest beschoten. Het wordt echt druk waardoor de vogel steeds vliegeriger wordt en af en toe uit beeld gaat. Een groot deel van de groep vertrekt als er nog een bijzonderheid piept in Zeeland. Wij zijn iets behoudender en blijven tot we vertrouwen hebben in de plaatjes die we maken. En ook omdat de Scharrelaar er voor de derde keer vandoor gaat, vertrekken we weer naar huis, met nog een laatste plaat van een Kiekendief.



Luuk Punt is er

En Peter achter zijn droomlens


Kiek!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's
groeten Huib

Marianne zei

Zo zo, wat een plaatje (van) die scharrelaar. Prachtig vastgelegd zo mooi vliegend. Terecht een foto van de dag.
Ga zo door ;-).

Groet,
Marianne

Unknown zei

Scharrelaar is een buitengewoon mooie vogel ik heb hem dit jaar ook heel mooi in en bij de Donaudelta in Roemenie gezien

groet

ruben de vries