zaterdag 16 juli 2011

Uilskuikens
Laat gisteravond mailde Marianne dat er vandaag weer iets leuks is te doen: in Wilnis worden vijf jonge Kerkuilen geringd. Een goede kans om deze -meestal oerlelijke- uilskuikens te zien. We worden meer dan hartelijk ontvangen door Anton Goedemoed en Marc van Leeuwen. Marc is van de uilenwerkgroep Utrecht en is bevoegd om te ringen. We kijken eerst even via de webcam naar de uiltjes in de kast, hoog in de schuur. Het korte filmpje staat bovenaan. Na een introductie klimt Marc een wankel trapje op om de kuikens uit de kast in een zakje te stoppen.

Bij de natuurboerderij is een arena ingericht om de ringprocedure zichtbaar uit te voeren. De Kerkuiltjes worden gewogen op de rug, en blijven dan ook als gehypnotiseerd liggen. Daarna mogen de kinderen de uiltjes even vasthouden, wat leuke gespannen bekkies oplevert. Ook Juliette, de dochter van Marianne mag met de uilskuikens op de plaat....
Na het ringen worden de jonkies weer in de zakken gestopt en voorzichtig weer in de kast teruggelegd. Erg leuk om eens te zien!


We wandelen nog wat na op de boerderij. Een Pauw laat nog even zijn pracht zien, en ik maak daar even dankbaar gebruik van. Dank voor de tip Marianne, erg leuk!!

1 opmerking:

Marianne zei

Leuk was het vandaag bij het uilen ringen. Je hebt het geheel mooi vastgelegd. Ook ik heb er net als jij veel plezier aan beleefd. Vogels, mooie foto's, en de prachtige pauw als toetje.

Marianne

P.S. Heeft de Grauwe Fitis foto nog een vervolg gehad of heb ik dat gemist?