zondag 29 mei 2011

Avond Jonker

 
Na een middagwandeling bij ons in de buurt, waarbij ik een Bosrietzanger tref maar slecht fotografeer en een Tjiftjaf en een jonge Blauwe Reiger behoorlijk vastleg, ga ik na het eten met de familie Van Der Meer de wacht houden voor een Waterral in de Groene Jonker. Het is lekker weer al waait het wat stevig.


We hangen een uurtje rond de plek waar eerder al rallen zijn gezien. We horen ze wel, maar zien ze niet. Ondertussen zwemt wel een stel Geoorde Futen voorbij, met twee jongen verstopt tussen de veren. Alleen als er eten wordt gebracht, steken de jongelingen de koppen uit de veren van hun ouder.

Het is leuk rustig in de Jonker, qua mensen dan: Veel jonge vogels die onder begeleiding aan het eten zijn. Een Tureluur-familie wandelt ongestoord voorbij. Een Torenvalk, die zo dicht overvliegt dat ik met mijn 400 mm te dichtbij sta om de vogel in zijn geheel op de plaat te zetten, verstoort de rust niet eens.
Er landt een grote groep Bontbekplevieren waartussen de jongens een Kanoet ontdekken. Best leuk voor deze streek.

In de lucht danst een groep Spreeuwen. Blijkbaar maakt iedereen zich op voor de nacht want tegelijkertijd vliegen grote groepen steltlopers en sternen hun avonddans. Prachtig! Als we dan ook nog twee Steltkluten ontwaren, is het toch een heel leuke avond geweest. Ik maak nog wat plaatjes van de geweldige lucht boven het gebied.

1 opmerking:

Incanto Images Fotografie zei

ik ben ook vorige week ook op een avond naar de GJ geweest, alleen succes met de meerkoetjes. En we zijn opgegeten door de knutjes, we zaten onder toen we naar huis toe gingen. Je hebt prachtige foto's kunnen maken.

Groetjes Von