zondag 20 maart 2011

Travelling light

Even met lief en hond naar de Reeuwijkse Hout, en omdat het vooral om de wandeling gaat alleen de Sony@100 met 70-300 kitlens mee. Je weet dat je achteraf spijt krijgt, maar zwaar sjouwen zat even niet in het plan.
Het is gezellig druk, vooral voor de hond leuk. Ik heb eigenlijk maar één wens: de Tjiftjaf zien. Ze zijn er weer. Net voor de aankomst van de Fitis is er nu ook geen verwarring. Maar eerst even langs de vogelhut waarachter een dot ganzen zit en een Nonnetje opvliegt. Van enige afstand lukt een bewijsplaat.
Aan de rand van de polder zijn de Aalscholvers al druk bezig de nesten te bezetten. Het is echt voorjaar.
In het bospark op zoek naar de Tjiftjaf. We vinden er een stuk of zes, maar de apparatuur schiet te kort voor plaatjes hoog in de bomen. Dat blijkt ook als we stuiten op een leuke groep Sijzen. Vergelijk maar met gisteren....
Maar ach, bewijs is soms ook genoeg. We vinden nog een nest van twee Staartmezen die druk aan het bouwen zijn. Indrukwekkend mooi nestje, laag tegen een boom. De foto mag niet op Waarneming, maar hier vast wel, want wie gaat dit nest nou vinden....?

Verder in het bos nog een paar Putters, een Goudhaan, Winterkoningen en de gebruikelijke Roodborst en mezen. Het is een drukte van belang in de bomen. Je kunt heerlijk op geluid vogelen in Reeuwijk.

We zijn het bos bijna uit als drie Grote Bonte Spechten zich luidruchtig laten horen. Een vrouwtje heeft de regie over het nest in een oude boom. We volgen het spektakel een poosje tot een mannetje het veld ruimt.
We treffen nog een late Koperwiek en laden de hond in. Heerlijk rondje Reeuwijk voor ons alle drie. En de foto's? Ach, volgende keer beter!

Geen opmerkingen: