zondag 19 september 2010

Een wit reigertje dippen

Peter van der Meer belde om samen met zijn jongens "even" een Koereiger te scoren. Leuk, want ik heb ooit wel een Koereiger in Nederland gefotografeerd (zie onderaan), maar die bleek - later - uit een hok van een Belgische dierentuin ontsnapt te zijn. We rijden naar de polder bij Zoetermeer.
Maar de titel zegt het al: geen Koereiger te vinden. Wel een groot aantal Grote Zilverreigers. En tussen de Kievitten een stel Goudplevieren. Een Buizerd zit rustig in de buurt terwijl een Sperwer en een Boomvalk de weidevogels de lucht in sturen. Samen met Dylan Verheul zoeken we de polders af, maar nergens tussen de koeien het gewenste kleine reigertje. Zitten we verkeerd, of heeft de melder zich vergist? 

We hebben een stil ritje terug; altijd jammer als het niet lukt. Maar de jongens moeten nog wel even de Steenuil scoren op hun maandlijst dus stoppen we nog even bij de bekende uiltjes in mijn wijk. Dat zit ook niet mee: we turen een half uur naar de bekende plekken, maar niks....  Uiteindelijk, vlak voor het inpakken, ziet Frank één van de uiltjes verstopt onder bladeren van een boom op het hoekje van de loods waarop ik ze zo vaak heb gezien. Eureka! Of Mieters! Als er dan ook nog een grote Gele Kwikstaart voorbij komt (die ik mis) is de dag toch nog aardig afgelopen.
SperwerBuizerd
Het wordt al kouder buiten...nog even en de blaadjes zijn weer van de bomen. Goed voor de foto.

Geen opmerkingen: