vrijdag 30 juli 2010

Vogelen is zo leuk!

Samen met de mannen Van Der Meer twee keer op pad: gisteravond op een (publiek) geheime plek de Woudaapjes gespot. Een nieuwe soort voor mij! Ondanks dat de vogels zich maar kort lieten zien toch een mooi bewijsplaatje kunnen maken en heel informatief kunnen bijpraten met Adri de Groot, een grootheid als het gaat om natuurfotografie (zie http://www.vogeldagboek.nl/).

Met de jongemannen vandaag een rondje Groene Jonker; ze hadden toch niks beters te doen. Rondsloffend vinden we geen nieuwe vogelsoorten. Het stikt van de Witte Kwikstaarten, Kemphanen en Oeverlopers. Ook de Lepelaars en de Watersnippen zijn goed vertegenwoordigd. Een enkele Geoorde Fuut, een Bruine Kiekendief, een Torenvalk, de Rietgorzen en de slecht te vinden Waterrallen maken de Jonker compleet
Het nieuws zit 'm in de vlinders: veel "gewone" soorten, en als Frank de Kleine Vuurvlinder vindt, zijn we even druk om dit kleine prachtbeestje vast te leggen. Ook duiken er een paar Argusvlinders op.
Als ik de jongens thuis afzet vliegen er plots twee kleine blauwe vlindertjes op. We zijn dus nog niet klaar! De jongens kennen ook de vlinders en benoemen ook deze: Boomblauwtjes. We volgen de beestjes en weten ze ook te fotograferen: de man is lichtblauw en het vrouwtje heeft een mooie zwarte tekening op de bovenkant van de vleugels.
Dus: één nieuwe vogel, en twee nieuwe vlinders. "Mieters" zou Frank zeggen......

Geen opmerkingen: