woensdag 25 december 2019

John!

Het is al weer een tijd geleden dat ik een berichtje plaatste. Het komt er gewoon niet zo vaak van dat ik in de gelegenheid ben om iets bijzonders te zien. Maar vandaag, zo voor het vieren van het Kerstfeest, rijd ik naar Kolhorn ergens in Noord Holland. Daar zit in één poldertje een Kleine Regenwulp en een Kleine Trap. Beide soorten zijn flink verdwaald, en de Regenwulp wel het meest: Volgens mijn boek had het beestje van Siberië naar Australië moeten vliegen! En die mini-wulp is ook nog een nieuwe soort voor mijn Nederlandse lijst....

Eerst doe ik de Trap omdat ik daar het dichts bij ben. Ik heb deze soort al eens eerder gezien maar toen geen goed foto kunnen maken. En nu ook niet. Het beest zit ver weg en in de begroeiing, dus dat wordt niks. Door naar De Regenwulp, die ook ver weg blijkt te zitten. Dat hoor ik van John van Gerstel, beter bekend als de Grote Kiekeboe, die ik samen met zijn prachtvrouw Marie-José tref. Veel te lang niet gezien, en dus even knuffelen, en dan door naar de nieuwe soort.


Die zit inderdaad ver weg, en de foto's zijn bedroevend, al kun je goed zien hoe zeer de Kleine Regenwulp qua formaat verschilt van de ons bekende Wulpen.


Ik moet nog naar een verjaardag, dus vertrek vrij snel weer, terug naar Woerden. Op de dijk vind ik nog een jagende Torenvalk, mijn geluksvogel. Dus maak ik een paar plaatjes.Toch genieten op deze dag! Zonnetje, nieuwe soort, Torenvalk en John! Beter wordt het toch niet!


2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Wat een leuk Wulpje !!!
Ik vind het te ver weg hoor....
Je tova is ook prachtig!
Groetjes
Maria

Francisca zei

We financieren mensen die projecten hebben maar geen middelen hebben voor de uitvoering ervan voor een bedrag van 3.000 euro tot 10.000.000 euro.
-------------------------------------
* Financieel
* Hypotheeklening
* Investeringslening
* Autolening
* Consolidatieschuld.
* Kredietlijn
* Tweede hypotheek
* Terugkoop van krediet
* Persoonlijke lening

Contacteer ons:
E-mail: Axabanquebelge@outlook.fr
Whatsapp-nummer: +33780725269