vrijdag 28 april 2017

Cetti's zat

Samen met Russel loop ik de plas Broekvelden in Reeuwijk rond. Een beste wandeling voor onze hond met zijn korte pootjes. Gelukkig kunnen we onderweg genoeg pauzeren: het stikt van de Cetti's Zangers. Een paar jaar geleden nog best zeldzaam, nu vind ik zeven stuks tijdens de wandeling. De zuiderlingen rukken duidelijk op hier.

Wat meestal niet lukt, is de vogeltjes in beeld te krijgen. Ze zingen hardrock, maar zien is er meestal niet bij. Zo ook nu, op één na. Die gaat op de foto, de tweede ooit.Op de plas zwemmen verspreid veel mannen Krooneend, prachtig mooi. En verder zingt, vliegt en zwemt er van alles rond. Vooral soorten die je nu kunt verwachten. Ik maak dus plaatjes van jonge Wilde Eenden, de Fitis, de Tjiftjaf, Boerenzwaluwen, Knobbelzwanen, een jagende Sperwer, Zwarte Sterns, Visdieven, en tot slot van een Beflijster die plots in mijn zichtveld komt.Zere voeten: die plas is best groot. Maar door gewone en minder gewone soorten zeer de moeite waard!

3 opmerkingen:

Huib zei

Mooie serie

Maria zei

Jij tickt ook van alles zo maar ff in!! Inderdaad heel veel Cetti's en die heb ik ook wel gezien, maar de foto's blijven vage vlekken ;-( Dan heb ik al jaren de krooneenden misgelopen en de beflijster zoek ik nu bijna iedere dag tevergeefs. Wat een ellende. Voor jou wel heel leuk natuurlijk en pffft. wat een mooie platen. die Step komt ook iets dichterbij, geloof ik.
Groetjes en fijn weekend,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

hahha, die Sperwer daar moest ik wel even langer naar kijken, dacht eerst dat het een vliegende vis was......