zaterdag 28 november 2015

Bevroren

Even een uurtje in de Waverhoek wandelen, ondanks de kou. Er even uit..... Midden op de zaterdagmiddag. Lekker! En er is iets te doen: in de Waverhoek zit een Dwerggans. Niet nieuw voor mij of de regio, maar toch best zeldzaam in Nederland. De moeite waard dus.

Eerst tref ik Anja en Gert Vonk. Gezellig! Gert weet waar de gans zit, dus dat is een makkie. Op een meter of honderd, tussen de Grauwe Ganzen en de honderden Wintertalingen en andere eenden, slaapt, poetst en ruziet de Dwerggans, met het typerende gele oograndje.
Ik wandel nog even het riet langs, samen met Gert. Op zoek naar Baardmannetjes die we wel horen maar niet zien. Plots vliegt een Roodborsttapuit op, die als een Torenvalk boven het riet blijft hangen. Een seconde of tien. Lang genoeg om te richten en af te drukken.


4 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Wat een mooi dwerggansje hè! Je foto van de Robotap is ook fraai hoor, hoe krijg je het voor elkaar ;-)
En het was dan wel koud maar even gezellig met Gert en Anja is ook leuk. Zeker de moeite waard weer dit bezoekje aan de WH en voor mij aan je blog!
fijne zondag,
groetjes,
Maria

PW Fotografie zei

Tja, hoe krijg je het voor elkaar? Op het knopje drukken.......

Roos zei

Hallo Paul, bijzonder die dwerggans. Je hebt hem mooi kunnen vastleggen en de roodborsttapuit heb je wel op een geweldig moment gefotografeerd. Erg leuk.
Groeten,
Roos

Maria zei

hahaha.......leuk hoor....wel het goeie moment, en heel scherp ;-))
tot ziens in het veld!
groetjes,
Maria