zaterdag 21 november 2015

Topdip

 

Normaal maak ik mijn blogs op dezelfde dag, dus direct. Gisteren niet. Omdat ik direct na thuiskomst weer op pad moest om te spelen met de band. En daarna was het alweer de volgende dag.....

Gisteren vroeg op, om alsnog samen met Gert de rit te maken naar Terschelling, naar de Woestijngrasmus die daar een week heeft gezeten. Inderdaad..... Als dit blog begint met foto's van een Vink, een Huismus en een Groenling, dan is er iets niet helemaal volgens plan gegaan.

We reden om zes uur weg, namen de boot van half negen samen met een stuk of tien andere vogelaars die niet eerder konden, en stonden om half tien op de plek waar de vogel zich tot op pasfoto-niveau heeft laten fotograferen. De vogel zat niet meer op die plek.
Samen met Gert heb ik gezocht tot we de boot weer op moesten, uren lang met af en toe pauze omdat het weer soms ook bedroevend was. Allemaal niet best voor een eerste bezoek aan Terschelling. De beste waarneming was een Zeekoet, ver weg in de haven. Al met al een stevige dip; een nat pak, weinig goede foto's en geen nieuwe soort. En gezien het verleden zal de kans om deze soort nog eens in Nederland te zien zo maar jaren op zich laten wachten.


We zijn even na de middag weer op de boot gestapt, de langzame. Dat gaf in elk geval de kans nog wat plaatjes te maken van de vogels op het wad. En van het weer. Een groep zeehonden met jongen op de zandbanken van Vlieland en een grote groep Toppers (nee, niet die: de eenden!) als hoogtepunten.


Koud en nat kwamen we weer aan in Harlingen, met daarna de rit naar Woerden met een enorme file bij Amsterdam. Ik was iets te laat bij de band,  om lekker de dag van mij af te meppen....


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Potverdomme Paul
Mooi balen idd , maar wel eerlijk dat je een goeie stevige dip ook vermeld op je Blog.
Je zou het ook gewoon in die wel bekende doofpot kunnen stoppen.
Ik had de mazzel om op Zondag de 15de al naar Terschelling te kunnen afreizen, met idd een vebluffend tam beestje.
Maar kop op over 21 jaar zit ie misschien wat dichter bij huis.

Groeten Jeroen Bes.

Maria zei

Ja, dit is een vette dip! Ver weg, lang op de boot, geen TIK en file op de koop toe. Maar je hebt wel wat mooie foto's gemaakt.
Ik heb hem ook niet! En ook geen foto van de Zwartbuik waar ik uren in de regen op heb staan wachten ;-( Ik weet dus ook wat een dip is.
We hebben gewoon weer wat te wensen ;-)) Ik ik schat dat hij er over 3 jaar gewoon weer zit, en dan op Texel, net iets kortere reistijd.....
groetjes,
Maria

Roos zei

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dan ook nog afzien is spijtig. Maar de foto's die je hebt kunnen maken zijn prachtig.
Ik weet het het is geen troost maar het leven van een natuurfotograaf gaat niet altijd over rozen.
Groeten,
Roos