Overzichten vogels en foto's

zondag 6 september 2015

Strand lopen

Dochter Michelle is het zat: het slechte weer houdt ons vandaag niet binnen. We gaan samen met Russel lekker uitwaaien op de Zuidpier van IJmuiden. En met deze noordwestenwind chauffeur ik graag, wie weet wat er op zee vliegt....





Een wakkere Rosse Grutto toont de gebogen snavel


We zijn behoorlijk teleurgesteld als we ontdekken dat de pier is afgesloten. De zee is woest en slaat golven over de pier, dus we begrijpen het wel. We wandelen de kustlijn een stukje af, waar Bontbekplevieren, Drieteenstrandlopers, een Rotgans, wat Bonte Strandlopers en drie Rosse Grutto's op de foto gaan. Een clubje Strandlopers rust op de keien van de gesloten pier. Ondertussen spelen Michelle en de hond lekker met de wind. Een leuke zondagmorgen dus.



Als we terug lopen richting de auto komen de app-jes binnen: bij Camperduin is een Siberische Strandloper ontdekt. We zijn dus redelijk in de buurt voor die zeldzame vogel die in een groepje Bonte Strandlopers schijnt rond te stappen onder de Hondsbossche Zeewering. Michelle vindt het best dat we nog even doorrijden, verder Noord Holland in.

Ik stop bij toeval precies ter hoogte van de plek waar de groep strandlopertjes op een slikje staat. Het is niet echt eenvoudig om de dwaalgast uit Oost-Siberiƫ te ontdekken, maar het lukt. Het regent ondertussen zachtjes wat foto's maken niet helpt. Maar met wat nabewerking is het onderscheid met de Bontjes best goed te zien: de pijlvormige vlekjes op de borst, de rossige zweem en het roestbruine petje komen op de foto's beter uit dan in het echt, in de miezer.






Ik maak een serie, en vertrek weer; we gaan de zeewering over en wandelen nog wat op het strand. Ook hier heeft onze hond het best naar zijn zin, en als we na een uurtje weer naar de auto gaan werp ik nog even een blijk op de aanzwellende groep vogelaars en de rij foutgeparkeerde auto's. Ik hoor later dat zelfs de politie heeft ingegrepen.....




3 opmerkingen:

Roos zei

Mooie waarnemingen ondanks de miezer.
Groeten,
Roos

Huib zei

leuke foto's, vooral van het hondje.Russel
groeten, Huib

Maria zei

Lekker dat strandgevoel! Mooie platen en je Rusje staat er prima op! Trouwens je eigen Rus(sel) ook ;-)
Vandaag hadden wij daar nog net genoeg plek om netjes te parkeren. Mooie Twitch!
groetjes en tot ziens
Maria