zaterdag 25 mei 2013

Kleur

Ze zijn al een paar dagen aanwezig, en eindelijk is het weer goed en is er tijd: Bijeneters bij Zeist! Ik heb deze soort nog maar één keer in Nederland gezien, en weet van mijn Zuid-Europese reizen hoe prachtig ze in het zonnetje zijn.

Ik ben niet alleen en er is ook nog een paardenconcours in de buurt. Vogelaars en paardenliefhebbers (en wat altijd schreeuwende wielrenners, wat is dat toch met die lui?) strijden om de ruimte. Zolang de vogels uit beeld zijn gaat dat best gemoedelijk. In het uur dat ik langs de weg sta tonen de Bijeneters zich een keer of vier. In een dode boom, maar meestal snel voorbij vliegend. En op die momenten verdwijnt de omgeving: wat een mooie vogels, na een vlucht terugkerend naar de bomen met forse insecten in de snavel.

Een overvliegende Slechtvalk zorgt nog even voor paniek, maar de rover heeft al een duif te pakken en vliegt duidelijk met moeite van ons weg. Na nog een "fly-by" van de 17 Bijeneters ga ik weer. Met een setje foto's tegen het licht in of op grotere afstand dan ik wil, maar het is niet anders.2 opmerkingen:

Maria zei

Wat een sensatie hè?!
Ik heb er één gezien. Foto was prut. Gelukkig heb jij dat goed voor elkaar, ik weet hoe ver en hoog ze steeds zaten. Gezien de omstandigheden toch zeer geslaagd. (leve het zonnetje) Ik kan me je foto's van je geheime missie nog goed herinneren. Maar dit is een bijzonder regiosoort.
Groet,
Maria

PW Fotografie zei

Helaas is de oostkant van Utrecht net niet meer "onze regio", maar het zijn fantastische beestjes. Dank voor de reactie.