zondag 20 december 2015

Nog meer uilen

Ik voel een soort van boosheid opkomen als ik in Oudewater een lensconfiguratie wil uitproberen op een bekende roestplaats van Ransuilen. De plek blijkt onder handen genomen te zijn door de plantsoenendienst: Vrijwel alle bomen en struiken waarin de groep al jaren overwintert zijn weg! Contact met een paar inwoners levert mij informatie over het voorval waarbij buurtbewoners gelukkig nog wat struweel hebben kunnen redden. Maar de plek waar ik voorheen van dichtbij rustig slapende uilen kon fotograferen, is weg.

Ik vind ondanks alles op een eveneens bekende plek in de buurt een opeengepakte groep van 14 Ransuilen. Sommige alert spiedend, de meesten lekker duttend. Rustig test ik mijn lenzen, de uilen kijken even rustig wat ik doe.


Na een half uurtje plaatjes maken rijd ik nog even naar Willeskop, in de hoop op een Roerdomp. Dat lukt niet, maar de plassen liggen er vol en prachtig bij.


Ondertussen zijn de voorbereidingen voor volgend jaar in gang gezet. Raad waar die gaat?!


3 opmerkingen:

Maria zei

Oh wat een mooie ransuiltjes en nieuwsgierig ook!
En wat heerlijk om je te kunnen verheugen op zo'n vette reis!
Mooi shirt. Dan loop je toch al helemaal warm!!
groetjes en fijne feestdagen.
Maria

Unknown zei

hallo Paul,
Ik was ook erg boos bij het zien van de roestplaats en heb direct melding gedaan van een overtreding van de Flora en Faunawet. Vandaag een brief van de gemeente op de mat waarin ze uitleggen waarom deze melding ongegrond verklaard is. Ze hebben zogenaamd rekening met de uilen gehouden. Gelukkig zitten ze in de buurt nog. Ik ga een dezer dagen weer eens met mijn kids kijken!
Fijne Kerstdagen toegewenst!
Martin Fousert

Paul zei

We hebben een paar mooie - unieke - vogelplekken gevonden... vaak maar een paar km bij ons huis vandaan: http://www.rdb.rw/tourism-and-conservation/what-to-do/birding.html ;-)