vrijdag 19 oktober 2012

Punker

Nu alle Siberische soorten -tot eergisteren gewoon bij Noordwijk te vinden, maar geen tijd.....- op het vasteland weer zijn verdwenen, maar even op pad naar Willeskop. Hopelijk wat Sijzen of Kepen spotten.


De plas ligt vol Knobbelzwanen, Grauwe Ganzen en Smienten. Leuk. Ik ga het modderpad af op zoek naar zangertjes.


Twee rovers vliegen op; ik vind het altijd lastig. Sperwer of Havik. Normaal zou je hier Sperwers verwachten, maar de brede "heup" wijst op Havik. Even afwachten wat de specialisten zeggen.... (ze zeggen Sperwer!)


In de bomen vliegen wat Kool- en Pimpelmezen voor me uit. Ik zie nog een Matkop en een klein vogeltje met een zware oogstreep. Daar ga ik dus achteraan. Het duurt even voordat ik het beestje in de kijker heb: een Vuurgoudhaan! Natuurlijk niet zeldzaam, maar krijg deze vliegensvlugge mini-vogeltjes maar scherp op de foto onder het bladerdek.
Het lukt, na tientallen onscherpe plaatjes, het oranje kruintje vast te leggen. Ik kan tevreden naar huis!
2 opmerkingen:

Maria zei

Wat een poepie, dat vuurgoudhaantje! Wat ontzettend knap van je dat die foto's gelukt zijn. Ze zijn zo vlug en beweeglijk. De reiger is ook indrukwekkend. Havik of Sperwer... mooie plaat!
groet,
Maria

kiekismichel zei

Ik ga ook voor een Havik Paul maar bij een punker heb ik toch een ander beeld ook al heeft het goud haantje met een beetje fantasie er wat van weg.
Ze staan er goed op!

Gr Michel