woensdag 31 oktober 2012

Pluimen

Even tussendoor een Jufferkraanvogel spotten, dat is pas een pauze! Dus kachel ik rond de middag even heen en weer naar het beest dat al een paar dagen rondwandelt in Gelderland.

De vogel houdt de vogelaars-gemoederen wel bezig. Het boek zegt immers dat "waarnemingen in West Europa vaak betrekking hebben op ontsnapte exemplaren". Maar ja, deze heeft gave vleugels, een prachtige staart en pluimentooi (leuk om hoeden mee te versieren), geen ringen of tattoo's en en is nog geen melding van een vermissing. Een volwassen beest dat de weg kwijt is geraakt vanuit Aziƫ naar Afrika gebeurt bij veel vogelsoorten niet vaak, maar het kan. Afwachten maar of deze uiteindelijk telt op de lijst. En zo niet; toch leuk om deze enorme vogel eens buiten Avifauna te zien.....


4 opmerkingen:

Maria zei

Wat een GAAF beest!!!!
Leuk dat je hem hebt kunnen zien, mooie tekening en rode oogies.
Groet Maria

Marcel van de Craats zei

Hallo Paul, prachtige foto's van deze kraan. Ook de andere foto's bekeken; top. De 4e november was een prima dag voor jullie!

Marcel van de Craats zei

Hallo Paul, mooie foto's van deze kraan! Ook de overige foto's bekeken. Prachtig. Ik zag dat je 'levenslijst inmiddels de 360 nadert! Dat gaat al richting de grote meneren ;-)

PW Fotografie zei

Nou.....347 en 10 ondersoorten levert een plek in de top 250....... Blij dat ik het niet voor de ranglijsten doe.......