Overzichten vogels en foto's

dinsdag 23 juni 2020

Zonnebrand

Ik mag weer eens een berichtje maken omdat mijn familie klaagt dat het te rustig is hier. Dat komt natuurlijk omdat ik -net als alle goede Nederlanders- zuinig ben met reizen en mij dus vooral werkend thuis opsluit. Nou ja.....


Een weekeindje Weerribben levert vooral blaren en een paar leuke foto's van plantjes en libellen. Een overvliegende Kiekendief is altijd mooi, en een vaartocht op z'n Giethoorn's is voor mij een eerste en laatste keer. Maar wat is het mooi daar op de grens van Friesland, Drenthe en Overijssel.



Vandaag rijd ik na het werk -ik heb een nieuwe auto dus dan mag dat- even naar Bergen waar al een paar dagen een Dougalls Stern zit. Een neefje van de Visdief en heel zeldzaam in Nederland. Samen met vogelaar en reisvriend Pieter krijg ik het kleine sterntje op afstand in beeld, én op de foto. Dat is weer eens een nieuwe soort voor mij op mijn Nederlandse lijst. Fijn!


Pieter zoekt even een bijzonderheidje op
De vogel verdwijnt even plots als hij tevoorschijn kwam. Ik blijf nog even aan de kust om de koelte mee te pakken en plaatjes te schieten van de honderden Grote Sterns in dit gebied die af en aan vliegen met Spiering voor de jongen. De zon brandt, maar het geeft niet.

Fijne avond!




2 opmerkingen:

Frans zei

Mooie waarneming die Dougalls stern. Maar de foto van de kiekendief en die libel zijn fantastisch!
Groetjes
Frans

Maria zei

Hoi Paul,
Ik sluit me aan bij de vorige spreker ;-) Alleen vind ik Pieter er ook wel leuk op staan! haha!
Groetjes en leuk dat je weer ff geblogd hebt.
Groetjes,
Maria