Maui 2017

Een tripje Maui, op bezoek bij mijn jongste kind, Michelle. Een heerlijke week op een prachtig eiland. Eropuit naar de bijzondere plekken van het vulkaaneiland waarbij ook ruimte was voor het bezoeken van vogelrijke gebieden. Al zaten de nieuwe soorten natuurlijk ook gewoon op het dak van mijn kamercomplex.

Hawaii kent een paar endemische soorten, en een deel daarvan zit ook op Maui, of zelfs alleen op Maui. Soorten met namen als Nené, Hawaiian Owl, Hawaiian Amakihi, Iiwi, Apapane, Maui Alauahio, de Hawaiian Stilt en nog een paar niet vindbare. En dat omringd door kleurige soorten die ik herken van de volières van mijn vader of als dwaalgast in Europa. De enige soort die ik graag had willen vinden, en niet vond, was de Akohekohe. Daarmee komt het aantal nectar-vogels niet op vier, maar drie. Best goed.

Op een plas bij het vliegveld vind ik een bijzonder groepje: Sneeuwganzen. Die verwacht je niet op een tropisch eiland.

Maui is geen vogelaars-eiland. in elk geval niet bij uitstek. Er zijn veel vogels, maar niet veel soorten, zeker nu de migratie en zomergasten buiten het gebied zijn. Maar de Bultruggen maken veel goed, en dat alleen maakt een bezoek al de moeite waard, zeker als je die ervaring kunt delen met je kind!
Apapane
Hawaii Amakihi


Iiwi
Hawaiian Stilt
Maui Alauahio
Zoek de geit....

1 opmerking:

Maria zei

Wow, wat GAAF!!!!!
Prachtige foto's!
Groetjes,
Maria