zondag 31 januari 2021

Op zoek....

Om acht uur, vlak voor zonsopgang staan wij met vijf man/vrouw op de hei. Niet helemaal met ons vijven want er zijn meer mensen op de hoogte van een uitkijkpunt waar volgens de geruchten de roedel Nederlandse Wolven wel eens gezien zou kunnen worden. Zou kunnen.... maar niemand van de aanwezigen bevestigt een waarneming, en die komt er vandaag ook niet. Maar, wat een mooi gebied! Met de rijp in de bomen en in het gras een feestje. 
Geen wolven dus..... We wandelen een kilometer of tien door mooie oude bossen waarin we af en toe leuke groepjes meesachtigen spotten: Glanskoppen, Kuifmezen, Vuur- en gewone Goudhaantjes, wat spechten en talloze Boomklevers. Helaas wil niets van dat spul lekker op de foto. Zie de achterkant van een Kuifmees....


Wat ook nog heel leuk was, was het vinden van IJshaar. Een zeldzaam verschijnsel en dus gaan wij door de knie├źn. Mooi spul! Onderweg naar de auto vindt vriend Gert drie Goudvinken. Bijzonder, en bijzonder mooi. Altijd een toppunt als deze soort in de kijker komt. Helaas zit er een hekje voor wat de natuurlijkheid van de foto verziekt. Maar anderzijds; dit is natuurbeleving in Nederland.....Na een paar uur struinen rijd ik naar huis. Ik ga nog even langs Schoonhoven waar een Kokardezaagbek langs de Lek zwemt. Een nieuwe soort voor mijn regiolijst, als dit een wild exemplaar blijkt (wat meestal niet zo is). Enfin, een heerlijk dag, en weer eens een blog. Tot snel! 


1 opmerking:

Maria zei

Inderdaad Paul, dit is ook mooi!
En de goudvinken een mooie troostprijs..
Groetjes,
Maria