Maar genoeg over lijstjesvogelen. De praktijk, daar gaat het om. En soms is het niet makkelijk. Neem die Grasmus in een duindoornstrook op de Maasvlakte. Vrijwel onzichtbaar, en als hij dan verschijnt is het heel even. Als het beestje omhoog komt uit de begroeiing, vliegt de zuiderling direct op. Zien gaat dan wel, maar een goede foto maken is een heel ander ding. Ze bestaan wel, kijk hier maar even. Maar mij lukt het zeer matig.... Echte "bewijsplaatjes".
Niks om trots op zijn, maar wel een nieuwe soort en een foto.
Zo anders is het fotograferen van meer gewone soorten. Vaak kun je daarvoor de tijd nemen, zijn de dieren veel minder schuw en is het gedrag meer bekend en dus beter te voorspellen. Al is een goede foto maken niet vanzelfsprekend eenvoudig. Ik daag de critici van bovenstaande foto's dan ook graag uit om eens een perfecte foto te maken van een Huismus.....
Of van een Meerkoet, met het diepe zwart en het felle wit. Ik ben altijd weer blij als zo'n gewone soort lekker op de plaat komt!
En dan vandaag nog even de hond uitlaten bij het Zaans Rietveld in Alphen aan den Rijn. Vaak een leuk gebied maar nu erg rustig. Een ontmoeting tussen een Ooievaar en een Grote Zilverreiger is leuk om te zien, maar de koebeesten stelen de show. Maar wat een heerlijk weertje!
3 opmerkingen:
Mooi, je doel weer ruimschoots gehaald. En deze snelle onrustige Prov. Grasmus heb je! Ik hoorde van broer Frans al dat het een zenuwenbeest was ;-)) En je Meerkoet is prachtig met dat mooie blauw ook in het water! Een huismus mooi platen is inderdaad een uitdaging. Gelukkig heb ik geen kritiek op je foto's, dus ik hoef het niet te proberen ;-))
Groetjes,
Maria
Wij moeten jouw schema maar eens gaan volgen. Levert ons meer soorten op :)
Vorige week een dag te laat voor de bergheggenmus en deze week een dag te laat voor de provencaalse grasmus.
En dan zie je vandaag in onze achtertuin nog leuke soorten in de plas terwijl die gisteren leeg was.
gefeliciteerd met nummer 405! En de regiojaarlijst stagneert de laatste maanden hoor, dus wees voor dit jaar maar niet bang.... Ik hoop stiekem nog op 200 soorten dit jaar, wie weet. Vandaag +1: geelgors!
groet,
Martin Fousert
Een reactie posten