Overzichten vogels en foto's

zondag 28 oktober 2012

Meeuwen

Een dag op zee, golven beukend tegen het voorsteven, zilte nattigheid, het licht niet best. Hoge ISO-waarden of lange sluitertijden. Ik ben blij dat ik op de been blijf en mijn eten binnen houd. Uren later tol ik nog steeds alsof de wereld zachtjes wiegt. Een uur of tien met Delta Safari, Maria van Antwerpen, Gert Vonk, Rob Martens, John van Gestel, Marcel Klootwijk en nog een stuk of dertig anderen gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Al was het een gezellige reis op de zuidelijke Noordzee.

Uren ben ik bezig met de Jan-van-Genten om de duik precies in beeld te krijgen, de Drieteenmeeuwen, Pontische en Geelpootmeeuwen, de Zeekoeten en Alken, de Grote Jagers en de toppers (de Noordse Stormvogel en de Grauwe Pijlstormvogel). Ik toon gewoon de plaatjes die gelukt zijn, want met dat geschommel en een 400 millimeter uit de hand (vaak één hand, en de andere aan de reling) zijn de meeste waardeloos. Maar wat een leuke dag!


Op de blogs van Maria en van Delta Safari staat ook het verhaal van deze trip. En allemaal beginnen ze met de fantastische zonopkomst boven de Delta-werken.


1 opmerking:

 1. Hoi Paul,
  Was een TOP-dag!
  Ondanks het gewaggel en je schrap zetten, heb je toch maar weer kans gezien prachtige foto's te maken!
  Lekker nagenieten.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf hier uw reactie, en.....houd het netjes!